Een dagje op het landgoed

Landgoed Den Treek-Henschoten
Vanuit Croy Sterrenbosch is het heerlijk genieten van de landgoederen Den Treek-Henschoten en ‘t Heihuis. Zij staan bekend om hun uitgestrekte gebied met bossen, natuur, landbouw en heide beslaan bijna 2200 hectaren. Kijk hier voor meer informatie over de activiteiten op het landgoed.

leusden-historie Croy SterrenboschNatuur en historie
Dit prachtige natuurgebied kent een rijke historie. Zo staat hier de prachtig gerestaureerde Pyramide van Austerlitz (1804) met daarop een houten obelisk. Met recht een toeristische trekpleister. Dit merkwaardige monument is opgericht door het Frans-Bataafse leger op initiatief van opperbevelhebber generaal De Marmont. Lodewijk Napoleon besloot het monument dat eerst ‘De Marmontberg’ heette naar de Slag bij Austerlitz in Tsjechië te vernoemen.

Wandelroutes
Landgoed Den Treek-Henschoten bevindt zich op 3 kilometer afstand van Croy Sterrenbosch, één van de een prachtige wanderroutes in dit gebied.
Struin eens door het Sterrenbos of bezoek het fraaie Henschotermeer. Deze recreatieplas met strand heeft in het midden een eiland met twee voetbruggen. Verken ook eens het agrarisch cultuurlandschap via één van de onverharde klompenpaden.

Je bent bij ons meer dan welkom voor een hapje of een heerlijk diner!

Waar kunt u De Croyse Hoeve - Aarle-Rixtel vinden?

Croylaan 9
5735 PB, Aarle-Rixtel
0492 - 38 13 48
info@croysehoeve.nl
Plan uw route